תותים לבנים

תותים לבנים

מאת: אורי סלע

דרג:
תותים לבנים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 מיכלי שמנת מתוקה השף הלבן
  • 1 ק"ג תותי שדה טריים
  • 3 חבילות קיצפיות מרנג או 3 בסיסי מרנג עגולים
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • גרידה מחצי לימון (אופציונאלי)
  • מקל ווניל (אופציונאלי)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מרסקים את קצפיות המרנג לחתיכות קטנות, אבל לא יותר מדי. אסור שיהפכו לאבקה. מניחים בצד
2. מקציפים את 3 מיכלי שמנת השף הלבן, מוסיפים 3 כפות אבקת סוכר, גרידה מחצי לימון ותכולה של מקל ווניל ומקציפים עד קבלת קצף עמיד ואוורירי.
3. מוסיפים את המרנג המרוסק בערבוב עדין.
4. רוחצים את התותים היטב וחוצים אותם לחצי או לרבעים.
5. מניחים בתחתית הצלוחית שתי חתיכות תותים, עליהן שופכים מהקצפת עם שברי המרנג ולמעלה מניחים חתיכות תותים נוספות בעיגול, כך שהמראה שיתקבל יהיה של פרח אדום על מצע הקצפת הלבנה.

דרג: