תבשיל קציצות דגים וארטישוק

תבשיל אביבי של קציצות דגים ותחתיות ארטישוק. מצוין עם תוספת אורז או פירה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תבשיל קציצות דגים וארטישוק
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן עבודה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתבשיל:
  • 1 שקית תחתיות ארטישוק מוקפאות מופשרות (400 גרם)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ גס
  • 4 שיני שום, קצוצות גס
  • 2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • לקציצות:
  • 600 גרם פילה דג דניס טחון
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס קמח מצה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן קנולה לטיגון

אופן הכנה:


1. הכנת הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה.
2. בעזרת ידיים מעט רטובות צרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. מחממים שמן במחבת טפלון על
להבה בינונית ומטגנים את הקציצות עד להזהבה.
3. הכנת התבשיל: מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים בצל, שום,
עגבניות וסוכר ומאדים תוך כדי בחישה כ-5 דקות, עד שהבצל והעגבניות מתרככים.
4. מוסיפים מים, יין, רסק עגבניות, מלח ופלפל ומערבבים. חוצים את תחתיות הארטישוק,
מוסיפים לרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים את הקציצות המטוגנות ומביאים לרתיחה שנייה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא תתפרקנה) .
6. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
דרג: