תבשיל קציצות בשר, פיסטוק וארטישוקים

תבשיל עשיר ומשביע של קציצות בשר עסיסיות ברוטב ארטישוק ותפוחי אדמה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אתר "אדום אדום"

דרג:
תבשיל קציצות בשר, פיסטוק וארטישוקים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 900 גר’ בשר טחון
  • 90 גר’ פיסטוק קלוף גרוס גס
  • 1 כוס בצל מטוגן קצוץ
  • 1 חופן פטרוזיליה טריה קצוצה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל גרוס
  • לתבשיל:
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 8 שיני שום
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 2 גזרים חתוכים לפרוסות
  • 2 שורשי פטרוזיליה חצויים או רבעים, תלוי בגודל
  • 1/2 2 – 3 כוסות מרק עוף
  • מיץ מלימון גדול
  • מקל קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כפית בהרט
  • 400 גר’ תחתיות ארטישוק טריות חצויות (ניתן קפואות)
  • תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
  • עגבניה גדולה קלופה וקצוצה
  • פטרוזיליה קצוצה (אפשר כוסברה)

אופן הכנה:

1. מערבבים את חומרי הקציצות לתערובת אחידה ומשהים למנוחה במקרר.
2. מחממים בסיר רחב את השמן ומזהיבים את הבצל והשום. מוסיפים גזר ושורש פטרוזיליה וממשיכים לטגן מס’ דקות נוספות. מוסיפים את המרק והתבלינים ומביאים לרתיחה. טועמים ומוסיפים את הארטישוקים ותפוחי האדמה.
3. בידיים רטובות יוצרים קציצות מאורכות ומכניסים בזהירות לסיר (אין להניח אחת על השניה), מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ- 45 דקות על להבה נמוכה.
4. לסיום מוסיפים לסיר את הפטרוזיליה והעגבניה ומסירים מהלהבה.
5. מגישים עם ½ לימון ליד. ניתן לזרות מעל פיסטוק קלוי גרוס.

 
דרג: