תבשיל קציצות בשר וגרגירי חומוס בלימון כבוש

מתכון קל להכנת קציצות לארוחת צהריים חמה ומזינה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תבשיל קציצות בשר וגרגירי חומוס בלימון כבוש
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתבשיל:
  • 1 שקית גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים 'סנפרוסט' (800 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ גס
  • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 כף שטוחה סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות גדושות לימונים כבושים, קצוצים גס
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור, גרוס
  • לקציצות:
  • 600 גרם בשר בקר, טחון
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס קמח מצה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • מלח, פלפל שחור, גרוס
  • 1/4 כוס שמן קנולה לטיגון
  • להגשה:
  • 1/3 כוס פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. לקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ.
2. מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן, מטגנים את הקציצות עד הזהבה קלה ומעבירים לנייר סופג.
3. לתבשיל: מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל, עגבניות וסוכר ומאדים תוך כדי בחישה כ-5 דקות, עד התרככות הבצל.
4. מוסיפים מים, לימונים כבושים, פפריקה, גרגירי חומוס, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מניחים את הקציצות בסיר ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20-15 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
6. מפזרים פטרוזיליה או כוסברה ומגישים.
דרג: