תבשיל קישואים ופלפלים בעגבניות וצנובר

תוספת או ארוחה בפני עצמה - מנה בריאה וטעימה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תבשיל קישואים ופלפלים בעגבניות וצנובר
שף מתחיל - קל

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 פלפל צהוב גדול
  • 1/3 כוס צנובר
  • 3 קישואים בינוניים, מאורכים
  • 1 בצל סגול בינוני, קלוף
  • 3/4 כוס עלי בזיליקום, קצוצים מעט גס
  • 3 שיני שום
  • 2 עגבניות בינוניות, בשלות
  • 1 כפית מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית

אופן הכנה:

הכנה
1. מעבירים את הפלפלים לתנור וצולים עד להשחמה קלה. מעבירים אל שקית "מרשרשת", מוציאים את האוויר מעט וקושרים. משהים ל-15 דקות.
2. מחממים מחבת טפלון וקולים לכמה דקות את הצנוברים, תוך ערבוב מתמיד, עד להשחמה קלה מאוד, מוציאים אל צלחת.
3. קולפים בעדינות את הפלפלים ומרחיקים את הגרעינים.
4. חותכים את הפלפלים לרצועות מעט רחבות.
5. חותכים את הקישואים לאורכם ואז לשלושה. כל שליש חותכים מהמרכז בזוית 3 פעמים כך שיהיו לנו משולשים מאורכים.
6. את הבצל חותכים לקוביות בינוניות
7. את השום חותכים לרצועות מאורכות ודקות
8. בעגבניות יוצרים איקס בצד הרחב ומכניסים לקערה עם מים רותחים לכ-4-5 דקות. מצננים וקולפים בעדינות.
9. חותכים את העגבניות לחצי וכל חצי לשלושה משולשים לאורך.
10. מעבירים את כל הירקות לקערה ומערבבים עם כפית מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס, מעט שמן זית ועלי הבזיליקום הקצוצים.
11. מחממים את התנור ל-180 מעלות
12. מעבירים את הירקות לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים 25-30 דקות עד לריכוך וקבלת צבע שחום.
13. לפני ההגשה בוזקים מעל את הצנובר. מגישים חם.

דרג: