תבשיל קישואים וחצילים ומעליהם שכבת רוקפור ולבן

מנת פתיחה או תוספת מרעננת חלבית הכוללת קישואים וחצילים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תבשיל קישואים וחצילים ומעליהם שכבת רוקפור ולבן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חציל ללא גרעינים
  • 2 קישואים
  • 1 כוס קמח
  • מלח גס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • חסה "אייסברג"
  • 150 גרם גבינת "גליל רוקפור" של תנובה מגוררת בפומפיה
  • אגוז מוסקט
  • לבן
  • 1 כף צנובר קלוי
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות

אופן הכנה:

1. קולפים את החציל. חותכים את החציל והקישואים לקוביות גדולות.
2. מחממים שמן לטיגון עמוק.
3. מעבירים את הקמח לקערה ומוסיפים 2 קורט מלח ואת הפפריקה המתוקה ומערבבים.
4. מעבירים כמה קוביות קישואים לתוך הקמח, מגלגלים בקמח לציפוי קל ומנערים את שארית הקמח, כך מצפים גם את קוביות החצילים.
5. מטגנים בשמן החם חופן מהקישואים עד לריכוך והשחמה קלה מאוד, מוציאים למסננת ומצננים בצלחת מרופדת בנייר סופג. כך מטגנים את כל הקישואים ולאחר מכן את החצילים, באותה השיטה. מצננים.
6. לפני ההגשה חותכים את החסה לחתיכות גסות.
7. מסדרים בצלחת הגשה רחבה את החסה החתוכה גס ומעליה את החצילים והקישואים כשכבה יפה.
8. מעל הירקות מפזרים שכבה אחידה של גבינת הרוקפור. יוצקים מעל 3 כפות לבן ומפזרים את הצנוברים.
9. מעטרים בקוביות הפלפלים ומגישים.
דרג: