תבשיל קינואה מתוק לט"ו בשבט

מנה בריאה וטעימה במיוחד לחג ט"ו בשבט, מתאימה גם לצמחונים

מאת: Jasmine Ro

דרג:
תבשיל קינואה מתוק לט"ו בשבט
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4-5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות קינואה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 כוסות מים מינרליים
  • 2 כוסות פירות יבשים ואגוזים
  • 3 כפות סילאן
  • תבלינים: קינמון טחון, ציפורן טחון, פלפל שחור טחון (לא גרוס) קורט מכל דבר.

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הקינואה עם כף שמן וכוס וחצי מים על להבה נמוכה 15 דקות.
2. קוצצים בינתיים את הפירות היבשים קיצוץ דק - קוביות קטנטנות עד כמה שאפשר (תמרים, אגוזים, שקדים, משמש, קוקוס, אננס, מנגו, פפאיה - או בקיצור - מה שאוהבים! הכל הולך)
3. במחבת גדולה עם כף שמן מטגנים קלות (יותר אידוי) את כל הפירות שקצצנו, מוסיפים סילאן, תבלינים וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה קלה.
4. מוסיפים את הפירות לקינואה ומבשלים יחד עוד 15-20 דקות, עד שהקינואה מוכנה וכל הטעמים נספגו.

דרג: