תבשיל פול וכבד

תבשיל משביע וטעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תבשיל פול וכבד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 7 כפות שמן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית עלי טימין
  • 500 גרם כבדי עוף טריים חצויים
  • מלח, פלפל שחור טחון
  • פפריקה מתוקה
  • כמון
  • כורכום
  • אורז לבן מבושל מ-2 כוסות
  • 1/2 שקית (של 800 גרם) פול מוקפא של סנפרוסט
  • 2 כוסות (כ-240 גרם) בצל קצוץ מוקפא של סנפרוסט

אופן הכנה:

הכנה
1. מכניסים את הפול לסיר עם מים רותחים שהומלחו קלות, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים, מבשלים 10 דקות ומסננים.
2. מחממים 4 כפות שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפול והתימין ומתבלים. מעבירים לקערה
3. באותה מחבת מחממים 3 כפות שמן, מקפיצים את הכבד קלות (יש להימנע מטיגון ממושך כדי למנוע התייבשות) ומוסיפים את תערובת הפול.
4. מגישים את התבשיל על מצע אורז לבן. ניתן לקשט עם כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
דרג: