תבשיל עוף ואורז בסיר אחד

תבשיל עוף ואורז בסיר אחד, טעים ומתובל עם גזר ובצל.

מאת: מתכון גולש \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
תבשיל עוף ואורז בסיר אחד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: סיר 1

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 פולקעס עוף (עם העור) מומלחים ומפולפלים
  • 1/3 כוס שמן (תירס, סויה או קנולה)
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות (או מגורר גס)
  • 2 כוסות אורז (יסמין או בסמטי)
  • ½ 2 כוסות מים רותחים (או מרק עוף או מרק ירקות)
  • 2 עלי דפנה
  • 1 מקל קינמון (אם אוהבים)
  • ½ כפית כורכום (אם אוהבים אורז צהוב)
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:

1. מחממים היטב מחבת כבדה. כשהמחבת לוהטת מניחים את הפולקעס ומשחימים אותם יפה מכל הצדדים (אין צורך לשמן את המחבת אבל חשוב להקפיד שהמחבת תהיה חמה מאד).

2. בזמן שהפולקעס "משתזפים" להם על המחבת (כ – 20 דקות), מחממים בסיר רחב את השמן .

3. מזהיבים את הבצל וכשהוא מקבל גוון זהוב מוסיפים את הגזר.

4. מטגנים כ – 3 דקות ומוסיפים את האורז. מערבבים היטב עד שכל גרגרי האורז מצופים בשמן.

5. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים לסיר את הפולקעס, מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.

6. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות.

7. תוספות ושדרוגים:
- אפשר להוסיף לבצל והגזר גם קוביות חצילים, קישואים, פטריות או אפונה.

- אפשר להוסיף עם המים הרותחים כ- 15 חוטי זעפרן וכמה גרגרי הל.
דרג: