תבשיל עדשים פיקנטי בקארי ועשבי תיבול

תבשיל עדשים פיקנטי בקארי ועשבי תיבול, מנה אידאלית לצמחוניים וטבעוניים.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תבשיל עדשים פיקנטי בקארי ועשבי תיבול
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפות מרווה קצוצה
  • 1 ענף רוזמרין שלם
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1 כפית פלפל ירוק חריף, קצוץ
  • 2 וחצי כוסות עדשים חומות
  • 1 בצל אדום גדול קצוץ
  • 4 שני שום חתוכות דק
  • שמן זית
  • 2 קורט מלח
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ

אופן הכנה:

1. משרים את העדשים ל-10 שעות במים קרים, מסננים ושוטפים היטב.
2. מחממים בסיר בינוני 3 כפות שמן זית וצולים את הבצל עד להשחמה.
3. מוסיפים את העדשים ושאר חומרי הגלם וצולים כ-5 דקות מעל חום בינוני.
4. מוסיפים מים מעט מעל גובה העדשים, מרתיחים, מכסים ומנמיכים את החום לנמוך.
5. מבשלים לריכוך.
6. מוציאים את ענף הרוזמרין ומגישים חם.
דרג: