תבשיל מושט, עגבניות וצ'דר

מעדן דגים מפנק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תבשיל מושט, עגבניות וצ'דר
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 עגבניות בשלות אדומות
  • 2 יח' פלפל אדום בינוני
  • שמן זית
  • 6 יח של פילה מושט (להשיג ברשתות השיווק)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ים
  • 2 כפות יין לבן
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף טימין קצוץ
  • 1/2 בצל לבן פרוס
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • פלפל שחור גרוס
  • גבינת צ'דר מגורדת גס
  • 2 כפות עירית קצוצה

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. על להבה פתוחה (כגון כיריים או גריל) קולים את העגבניות והפלפל במשך כמה דקות. כאשר הקליפה מתחילה להישרף מכל צד, הופכים תוך סיבוב בעזרת מלקחיים. לאחר שקליפת העגבניות והפלפל מושחמת ורכה מצננים מעט את העגבניות וקולפים בעדינות.
2. את הפלפלים מעבירים במהירות אל תוך שקית "מרשרשת" ומוציאים מעט את האויר. קושרים ומשאירים ל-10 דקות.
3. מוציאים את הפלפלים, קולפים בעדינות ומרחיקים את הגרעינים והגבעול.
4. חותכים את העגבניות והפלפל לקוביות בינוניות.
5. בעזרת שקית חדה מסירים את העור מהמושט וחותכים לרצועות.
6. יוצקים לסיר בינוני 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל.
7. מוסיפים את העגבניות עם קורט פלפל שחור גרוס, הפלפל האדום והטימין וצולים לריכוך קל. מוסיפים מעט מים ו-2 כפות יין לבן.
8. מכסים ומערבבים מידי פעם למשך 10 דקות.
9. מוסיפים את הדג, 1/2 כפית שום כתוש, מיץ מחצי לימון, 2 קורט מלח ים, מעט מים.
10. מבשלים מעל חום בינוני 10 דקות, תוך ערבוב.
11. מפזרים את גבינת הצ'דר מעל ומבשלים לעוד דקה.
12. מפזרים מעל עירית ומגישים חם.

דרג: