תבשיל ירקות ובשר בשכבות

תבשיל חורפי חם ומשביע של בשר וירקות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תבשיל ירקות ובשר בשכבות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 700 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לטעם
  • 2 כפות שמן
  • 1 שן שום כתושה
  • 6 בצלים בינוניים
  • שמן לטיגון
  • 4 עגבניות בשלות
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לטעם

אופן הכנה:


1. מערבבים את הבשר עם הפטרוזיליה, הבצל ותבלינים, השום והשמן ומשהים למיצוי הטעם
2. פורסים את הירקות לפרוסות בעובי 1 ס"מ
3. מטגנים בנפרד בשמן את הבצלים, תפוחי האדמה והחצילים
4. בסיר רחב ושטוח מניחים בשכבות את טבעות הבצל ועליהן את שכבת תפוחי האדמה ומתבלים
5. משטחים את תערובת הבשר מעל תפוחי האדמה, עליה שכבת חצילים ושוב שכבת תפוחי אדמה ומתבלים
6. מניחים את פרוסות העגבניות, יוצקים לסיר כוס וחצי מים ומעל זורים פטרוזיליה קצוצה
7. מבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה

דרג: