תבשיל טופו עם ברוקולי וגזר

מתכוני בריאות מגוונים ומיוחדים - סלטי בריאות, עוגות בריאות ומאכלים רבים נוספים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תבשיל טופו עם ברוקולי וגזר
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם טופו אורגני מוצק
  • כף רוטב סויה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 4 בצלים ירוקים, פרוסים דק
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 גבעולי ברוקולי
  • 200 גרם שעועית ירוקה טרייה
  • 2 גזרים חתוכים לפרוסות דקות
  • חצי כוס מים
  • מלח ופלפל שחור
  • חופן גדול נבטים
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 2 כפות שומשום קלוי במחבת יבשה
  • רוטב
  • 2 כפות רוטב סויה או טריאקי
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 1 כף חומץ או חומץ הדרים
  • 2 כפיות סוכר
  • חצי כוס מים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. חותכים את הטופו לקוביות אחידות ושמים אותן בקערה בינונית, יוצקים עליהן כף רוטב סויה,הופכים מפעם לפעם,
2. במחבת גדולה או ב-ווק מחממים את השמן ומטגנים במהירות את הגנגר, הבצלים והשום ,בלי לתת להם להשחים,
3. מחלקים את הברוקולי לפרחים ,אם משתמשים בקלחים ,מקלפים אותם וחותכים לקוביות,חותכים את השועית הירוקה לקטעים קטנים,
4. מוסיפים למחבת את כל הירקות ,חוץ מהנבטים ,ומטגנים בשמן החם 3 עד 4 דקות,תוך ערבוב מתמיד,יוצקים פנימה חצי כוס מים ומתבלים במעט מלח ופלפל,מכסים את המחבת ומבשלים עוד 3 דקות עד שכל המים מתאדים והירקות התרככו מעט אך נשארו פריכים,
5. מוסיפים את קוביות הטופו והנבטים ומערבבים עם שאר הירקות,
6. בקערית בוחשים היטב את כל חומרי הרוטב [כי העמילן שוקע למטה]ויוצקים על הירקות והטופו ממשיכים לבשל עד שהרוטב מגיע לרתיחה והוא מסמיך ונוצץ ומכסה יפה את כל הירקות והטופו ,
7. מזלפים על כל מנה שמן שומשום,זורים את השומשום הקלוי ומגישים מיד

דרג: