תבשיל חומוס עם פרגיות ואגוזי במלך

פשוט תענוג! בואו ליהנות מארוחה נפלאה ועשירה בטעמים שמכינים בקלות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אתר "וואלה" \

צילום: שני בריל \

עיצוב: שני בריל

דרג:
תבשיל פרגיות עם חומוס
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית (800 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים "סנפרוסט"
  • 10 יחידות של פרגית נקייה משומן ועצמות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 4 גזרים, וחתוכים לפרוסות בעובי של 2-1 ס"מ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח גס
  • פלפל שחור , גרוס
  • 200 גרם אגוזי מלך, שבורים
  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • עלים מ-5 גבעולי כוסברה, קצוצים
  • עלים מ-5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
  • מיץ מלימון בינוני

אופן הכנה:

1. מחממים כף שמן זית בסיר עמוק ורחב ומטגנים את הפרגיות מצד אחד כ-3 דקות , מפזרים פפריקה וכמון והופכים צד, מטגנים כ-2 דקות ומוציאים לצלחת .
2. מוסיפים לסיר את הגזרים מנמיכים את הלהבה , מוסיפים 2 כפות מים ומבשלים כ-15 דקות.
3. מוסיפים את השום , המלח והפלפל וגרגירי החומוס, מערבבים ומבשלים כ2- דקות ,מחזירים את הפרגיות לסיר, מערבבים, מכסים ומבשלים 5 דקות,. ומעבירים לצלחת הגשה.
4. מפזרים אגוזי מלך, את עלי הכוסברה והפטרוזיליה ובוזקים מעל  מיץ לימון וחצי כף שמן זית לרעננות.

דרג: