תבשיל בשר ואפונה בקארי תאילנדי ירוק

לאוהבי הקארי והכוסברה זהו מתכון מנצח: קדירת בשר בטעמים וניחוחות מהמזרח הרחוק שתחמם לכם את החורף

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תבשיל בשר ואפונה בקארי תאילנדי ירוק
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 600 גרם צ'אך טרי "אדום אדום" חתוך לקוביות בגודל 2*2 ס"מ
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כף מחית קארי ירוקה (אפשר לעלות בכמות לקבלת תבשיל חריף)
  • 1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
  • 1 כף חמאת בוטנים (לא חובה)
  • 1 כוס ציר בקר או מים
  • 1 כוס אפונה טרייה קפואה
  • 1/2 צרור עלי כוסברה
  • מיץ מ-1/2 לימון טרי

אופן הכנה:

1. מחממים ווק או מחבת רחבה ללא השמן לחום גבוה. מוסיפים את השמן ומטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה. מוציאים מהווק.
2. מוסיפים לווק מחית קארי, חלב קוקוס וחמאת בוטנים ומערבבים עד להמסה. מוסיפים את קוביות הבשר וציר הבקר/מים ומביאים לסף רתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה ורבע – שעה וחצי או עד שהבשר רך. יש לערבב מידי פעם את התבשיל.
3. טוחנים גס במעבד מזון אץ האפונה והכוסברה ומתבלים במיץ לימון. מוסיפים לסיר הבשר את האפונה והכוסברה הטחונים ואת יתרת חלב הקוקוס ומבשלים עד שהתבשיל מגיע לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מומלץ להגיש עם אורז לבן.
 
דרג: