תבשיל בשר ברוטב בטטה ובוטנים

תבשיל קדרה בתנור, שימלא לכם את הבית בריחות מלהיבים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תבשיל בשר ברוטב בטטה ובוטנים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 750 ג"ר קוביות בשר לתבשילי קדירה
  • 1 כף שמן
  • ¼1 כפיות מלח
  • ½1 כפיות סוכר
  • 3 בצלים בינוניים פרוסים
  • 1 שן שום בינונית קצוצה
  • 3 עגבניות בשלות בינוניות מגורדות בפומפיה
  • 2 כפיות סחוג תימני
  • 3 כוסות קוביות בטטה (2X2 ס"מ)
  • 50 גרם בוטנים קלופים טחונים דק
  • 3 כוסות מים רותחים
  • להגשה :
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • 2 כפות בוטנים טחונים

אופן הכנה:

1. מחממים שמן בסיר על להבה גבוהה לחום גבוה. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים היטב מכל הצדדים לקבלת השחמה יפה.
2. בוזקים את המלח והסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם כ 3 דקות.
3. מוסיפים את העגבניות המגורדות והמים ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים להבה לנמוכה ומבשלים בסיר מכוסה כשעתיים.
5. מוסיפים את הבטטה והבוטנים (במידת הצורך מוסיפים כ1/2 - 1 כוסות מים רותחים ) וממשיכים לבשל כ 1/2 שעה נוספת או עד שהבטטה מתרככת.
6. מכבים את הלהבה ומאפשרים לתבשיל לנוח כשהסיר מכוסה כ 1/2 שעה טרם ההגשה.
7. מגישים בצלחות הגשה עמוקות, מפזרים מעל מעט נענע ובוטנים טחונים.
דרג: