תאנים צלויות בגריל עם דבש מוגשות עם שמנת של פעם

הקינוח המפתיע הזה לא משאיר אף אחד אדיש, מתוק בצורה מעודנת ומושלם לאירוח או לפינוק רומנטי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תאנים צלויות בגריל עם דבש מוגשות עם שמנת של פעם
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 12 תאנים גדולות
  • 30 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 2/3 כוס דבש
  • קינמון
  • להגשה
  • 2 גביעי שמנת של פעם

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור למצב של גריל, חוצים את התאנים, מסדרים בתבנית אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה. מברישים את התאנים בחמאה מומסת ויוצקים עליהן מעט דבש.
2. אופים מספר דקות עד שהתאנים מזהיבות מעבירים לצלחות אישיות עם מעט מהרוטב שנוצר בתבנית זורים עליהן קינמון. מגישים בצד כף גדושה של שמנת של פעם. אפשר לצקת על השמנת מעט דבש וקינמון.

 
דרג: