תאנים ממולאות בקרם גבינה וצנוברים

תאנים ממולאות בקרם גבינה וצנוברים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תאנים ממולאות בקרם גבינה וצנוברים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: 15

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 30 תאנים גדולות ויפות
  • לקרם גבינה ודבש:
  • 2 גביעים (450 גרם) גבינת "נפוליאון" 30% בטעם טבעי
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת “השף הלבן”
  • 0.5 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • קליפת תפוז או לימון מגוררת
  • 100 גרם צנוברים קלויים
  • להגשה:
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 50 גרם פרוסות שקדים קלויים

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 1.חורצים את התאנים בצלב לא עד הסוף, כך שייפתחו כמו פרח. 
2.מכינים קרם גבינה וצנוברים: מקציפים גבינת שמנת עם שמנת מתוקה, סוכר, דבש, סוכר וניל וקליפת תפוז או לימון לקרם יציב. מקפלים פנימה צנוברים קלויים ומעבירים לשקית זילוף.  3.מכינים את הרוטב: מערבבים סילאן עם חומץ בלסמי בקערה קטנה. 
4.מרכיבים את המנה ומגישים: מזלפים הר של קרם במרכז כל תאנה, מזלפים מעט רוטב, מפזרים שקדים קלויים ומגישים. 
 
דרג: