תאנים ביין אדום

קינוח אגסים מרשים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
תאנים ביין אדום
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 תאנים מיובשות
  • 2 כוסות יין אדום
  • 1 מקל קינמון
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 גליל גבינת פרומעז של תנובה
  • לבלילת הטמפורה
  • 100 גרם קמח
  • 50 גרם קורנפלור
  • 2 קורט מלח
  • 1 כוס מי סודה קרה
  • 1 חלבון ביצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מרתיחים בסיר קטן את היין עם התאנים, 1/4 כוס מים, מקל הקינמון והסוכר החום.
2. מנמיכים את החום וממשיכים לבשל עד לריכוך קל.
3. מסננים ומצננים.
4. חותכים ומרחיקים את ענף התאנה.
5. חוצים את התאנה ובמרכזה דוחסים חצי כפית של גבינת פרומעז וסוגרים.
6. מחממים שמן לטיגון עמוק.
7. מערבבים קלות בקערה את כל חומרי בלילת הטמפורה.
8. טובלים תאנה עמוק בבלילה ומסובבים, כך שהתאנה תצופה כולה ומעבירים ישירות אל השמן החם.
9. מטגנים להשחמה קלה ומצננים בצלחת מרופדת בנייר סופג לחצי דקה.
 

דרג: