תאילושה בלבן

תאילושה בלבן

מאת: תאיר טסלר

דרג:
תאילושה בלבן
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • עוגיות לוטוס
  • חמאה
  • סוכר חום
  • לגבינה שכבה ראשונה:
  • גבינה מסקרפונה 250 ג'ר
  • גבינה לבנה 250 גרם
  • 1 שמנת מתוקה השף הלבן
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • כפית תמצית וניל
  • ג'לטין
  • חפיסה שוקולד לבן
  • 1 שמנת מתוקה
  • ג'לטין
  • לשכבה הרביעית:
  • מקשטים בתותים
  • ג'לי תות או פטל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. לתחתית מרסקים טוב את הביסקוויטים ולאחר מכן מוסיפים את הסוכר החום ביחד עם החמאה המומסת על מנת לקבל עיסה ומסדרים בתבנית .
2. לקרם מסקרפונה:
מקציפים את השמנת המתוקה עם מעט סוכר 3 כפות, ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את כל המצרכים לתוך הבלנדר.
3. ממיסים את הג'לטין במיקרו עם מעט מים רותחים כף בערך, ומערבבים לתוך הקרם. ולאחר מכן שופכים את הקרם לתוך התבנית.
4. לשכבה השלישית:
מרתיחים את השמנת העמידה על הגז .
5. שמים בקערה את השוקולד הלבן שופכים את השמנת שרתכה נותנים לה דקה, ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק.
6. מכניסים למקרר ל-3 שעות, מוציאים מקציפים, מוסיפים את הג'לטין, ויוצקים לתוך התבנית.
7. לשכבה הרביעית מסדרים את התותים בתבנית מעל הגנאש הלבן, ומעל יוצקים את הג'לי תות. 
8. ניתן לקשט בעלים של נענע להגשה מרשימה . 
דרג: