שרלוט גבינה ושוקולד לבן עם תות שדה

קינוח מרשים וטעים ללא אפייה: עוגת בישקוטי, גבינה ותותים תריים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שרלוט גבינה ושוקולד לבן עם תות שדה
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם בישקוטים
  • 1/2 כוס ליקר תפוזים
  • 750 גרם גבינת תנובה 5%
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 3 מכלים שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • ½1 שקיות ג’לטין - כל שקית 14 גרם
  • 1/2 כוס חלב תנובה חם
  • 750 גרם תות שדה (רצוי בגודל אחיד) או כל פרי אחר מפירות העונה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. חותכים קצה אחד של הבישקוטים ומעמידים אותם בתבנית כשהצד השטוח צמוד לדפנות, את הבישקוטים שנותרו מסדרים בתחתית התבנית. מזליפים עליהם את הליקר.
2. שמים בסיר את השוקולד הלבן ומכל אחד של שמנת לקצפת, מבשלים תוך כדי בחישה עד שהשוקולד נמס. מסירים מהאש ומצננים.
3. שמים בקערה את הגבינה, השוקולד המומס והסוכר ומערבבים. ממיסים את הג’לטין בחלב חם מוסיפים לגבינה דרך מסננת רשת צפופה ומערבבים לתערובת אחידה.
4. מקציפים את השמנת לקצפת אחידה ומקפלים לתערובת הגבינה, יוצקים לתבנית ומקררים למשך לילה.
5. לפני ההגשה מסדרים מעל השרלוט את התותים או הפירות האחרים ומגישים.

דרג: