שרי צלויות בשמפניה ובזיליקום

מנה מושלמת לכל אירוח וארוחה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שרי צלויות בשמפניה ובזיליקום
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • סלסלה וחצי של עגבניות שרי קטנות שטופות ללא שורש
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 שן שום פרוסה דק
  • 1 כוס שמפניה תוססת
  • 10 עלי בזיליקום קטנים שלמים
  • 1 סלק בינוני ללא השורש
  • 1 כף חומץ בלסמי

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מרתיחים את הסלק בסיר ומבשלים עד לריכוך מלא.
3. בעזרת חוד סכין דוקרים דקירה אחת את השרי ומעבירים לכלי פיירקס בינוני.
4. חותכים את הסלק לקוביות בינוניות.
5. מוסיפים את הסלק לשרי ומפזרים מעל 3 קורט מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס, שום, בלסמי, כף שמן זית ועלי בזיליקום ומערבבים. מעל יוצקים את השמפניה.
6. מכסים וצולים בתנור למשך 15 דקות, פותחים, מערבבים בעדינות וצולים עד להשחמה קלה.
7. מפזרים מעל עלי בזיליקום קטנים שלמים ומגישים חם.

דרג: