שקשוקת תרד, שמנת וגבינת פרמזן

במקום השקשוקה המסורתית, נהנים משקשוקה ירוקה המבוססת על עלי תרד עם נגיעות גבינות עמק ופרמזן.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף אבי ביטון עבור xenon

דרג:
שקשוקת תרד, שמנת וגבינת פרמזן
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4-5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם עלי תרד או שקית מדליוני תרד "סנפרוסט"
  • 3 כפות שמן זית או 25 גרם חמאת "תנובה"
  • בצל קצוץ
  • 2 שיני שום
  • 1/2 חבילת פתיתי גבינת "עמק" למאפים
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 5 ביצים טריות
  • להגשה:
  • גבינת פרמזן "תנובה"
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

1. במידה ומדובר בעלי תרד טריים, חולטים אותם בקערה עמוקה עם מים רותחים במשך כשתי דקות, מסננים וחותכים גס. (במידה ומדובר בעלי תרד של "סנפרוסט", אין צורך)
2. מחממים במחבת עמוקה שמן או חמאה ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
3. מוסיפים את השמנת המתוקה ומרתיחים כדקה על להבה גבוהה.
4. מוסיפים את עלי התרד למחבת ובוחשים.
5. מחלישים את האש ללהבה בינונית ומפזרים פתיתי גבינת עמק.
6. בעזרת כף עץ יוצרים גומות בתבשיל ומוסיפים את הביצים. יש להשתדל לא "לשבור" את החלמון.
7. מכסים את המחבת במכסה ומבשלים על להבה קטנה כ-10 דקות, עד שהביצים מוכנות.
8. מכבים את האש ומפזרים מעל גבינת פרמזן ופטרוזיליה קצוצה.

הצעת הגשה מושחתת במיוחד: מפזרים מעל מחית פטריות כמהין.
בתאבון!
דרג: