שקשוקת נסיכה כנענית

השקשוקה הותיקה והמוכרת היא תבשיל מהיר ונוח. שף קובי פרסול מגיש לנו שידרוג למתכון הותיק, בתוספת דג נסיכת הנילוס

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: קובי פרסול

דרג:
שקשוקת נסיכה כנענית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 נתח של 120 גרם לערך של דג נסיכת הנילוס נקי משומן ועור
  • פלפל לבן גרוס
  • מלח
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ענף בזיליקום
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1 כפית ממרח עגבניות מיובשות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 4 טיפות טבסקו
  • חופן גבינת כנען מסדרת "השף הלבן"
  • 2 ביצים
  • בצל ירוק טרי
  • 3 עגבניות בשלות בינוניות
  • 1/2 בצל לבן
  • 1 פלפל ירוק בינוני

אופן הכנה:

1. בכל עגבניה יוצרים איקס עם סכין. מניחים את העגבניות בקערה בינונית ומעל יוצקים מים רותחים עד כדי כיסוי העגבניות. משרים ל-5 דקות.
2. קולפים בעדינות את העגבניות, מסירים את הגבעול, חותכים לקוביות בינוניות ומסננים.
3. חותכים את הפלפל הירוק לקוביות בינוניות ואת הבצל חותכים לקוביות קטנות.
4. מפזרים על צידי הדג פלפל לבן גרוס ומלח, יוצקים כף של מיץ לימון טרי ומשרים ל-15 דקות.
5. מחממים כף שמן זית ומעל מניחים ענף בזיליקום, מעליו מניחים את נתח הדג וצולים מכל צדדיו לאחר שתי דקות מוציאים את ענף הבזיליקום וממשיכים לצלות את הדג עד שיהיה עשוי למחצה ומוציאים.
6. מחממים כף שמן נוספת וצולים קלות את הבצל עם הפלפלים כ-8 דקות לערך, תוך ערבוב. מוסיפים כפית פפריקה, קורט פלפל שחור גרוס וצולים לדקה.
7. מוסיפים את קוביות העגבניה, מערבבים, מכסים ומבשלים 10 דקות מעל חום בינוני.
8. מוסיפים חצי כפית שום כתוש, כפית של ממרח עגבניות מיובשות, חצי כפית סוכר, 2 קורט מלח מערבבים ומרתיחים.
9. מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים, 4 טיפות טבסקו, מערבבים, מרתיחים ומבשלים ל- 2 דקות .
10. מניחים את נתח הדג במרכז ומבשלים ל-3 דקות נוספות עם מכסה.
11. מפזרים מעל העגבניות חופן גבינת כנען מפוררת.
12. שוברים 2 ביצים שלמות מעל הרוטב ומבשלים עם כיסוי.
13. מסירים את המכסה, מפזרים מעל טבעות בצל ירוק ומגישים חם עם לחם טרי.
דרג: