שקשוקה תרד וגבינת פטה

שקשוקה בגרסה ירוקה, בריאה ואלגנטית. את הגבינה מוסיפים ברגע האחרון על השקשוקה החמה והיא נמסה קלות מהמגע עם התרד החם. כל כך טעים וכל כך פשוט

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שקשוקה תרד וגבינת פטה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 בצלים ירוקים חתוכים לעיגולים דקים (החלק הלבן והירוק)
  • 2 כפות שמן זית
  • 600 גרם עלי תרד טריים
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 6 ביצים
  • 250 גרם גבינת פטה “פיראוס” מפוררת גס

אופן הכנה:

1. מחממים מחבת עמוקה וגדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן ובצל ירוק ומאדים 3-2 דקות.
2. מוסיפים תרד, ממליחים מעט, מפלפלים ומערבבים עד שהתרד מתחיל להתרכך.
3. שוברים ביצים אחת-אחת לתוך קערית ומחליקים לתוך המחבת. מכסים ומבשלים 5-2 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.
4. מפזרים פטה ומגישים מיד.
 
דרג: