שקשוקה של בוקר

שקשוקה של בוקר

מאת: ריקי טאים

דרג:
שקשוקה של בוקר
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 בצל גדול קצוץ
  • 0.25 כוס שמן זית לטיגון
  • 1 קופסא גדולה רסק עגבניות
  • 2 עגבניות טריות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1/2 פלפל ירוק (חריף או לא)
  • 8 ביצים אורגניות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל גרוס לפי הטעם
  • פפריקה מתוקה
  • 3 שיני שום פרוסות
  • בצל ירוק / כוסברה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן זית, במחבת עם קוטר גדול. מוסיפים לאחר דקותיים את השום ומטגנים עד ריכוך.
2. מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות ומערבבים.
3. מוסיפים את הפלפל האדום והירוק.
4. מטגנים עד ריכוך עם כשהמחבת מכוסה חלקית.
5. מוסיפים את המלח, הפלפל והרסק, מערבבים מעט ומוסיפים כוס מים (במידה של הרסק) ופפריקה.
6. מטגנים כ - 5 דקות עד לאידוי המים ויצירת רוטב סמיך.
7. יוצרים גומות עם כף עץ ברוטב ומוסיפים בכל גומה ביצה, מבלי לפגוע בחלמון.
8. מוסיפים בצל ירוק, למי שרוצה. מי שמעדיף כוסברה, יפזר מעט לאחר הטיגון.
9. מטבלים במעט מלח ומעט פלפל מעל הביצים ומכסים את המחבת, עד שהביצים עשויות לפי המידה הרצויה.
דרג: