שקשוקה עגבניות וגבינות עם פוקצ'ה

תערובת עגבניות עשירה מוקרמת, מוגשת לצד פוקאצ'ה ביתית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שקשוקה עגבניות וגבינות עם פוקצ'ה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לשקשוקה:
  • 3 בצלים קצוצים
  • 7 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
  • 1 גמבה
  • 1 ראש שום קלוף וקצוץ
  • 1 פלפל חריף ירוק קצוץ ללא הגרעינים
  • שמן לטיגון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • סוכר לפי הטעם
  • להגשה:
  • 100 גר' (1/2 חבילה) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 125 גר' (1/2 קופסה) גבינה בולגרית פיראוס מגוררת דק
  • לפוקצ'ה:
  • 1 ק"ג קמח
  • 5 גר' שמרים
  • כ-3 כוסות מים
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • שמן לשימון הלחם

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. הכנת השקשוקה:
מטגנים את הבצל, מוסיפים את הגמבה ומטגנים כמה דק'. מוסיפים את העגבניות, הפלפל החריף והשום, מתבלים ומבשלים כשעה על אש נמוכה בסיר מכוסה. טועמים ומתקנים תיבול.
2. בכלי חסין אש מניחים את השקשוקה, מפזרים מעל את הגבינות ומעבירים להקרמה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות.
3. הכנת הפוקצ'ה:
מחומרי הפוקצ'ה מכינים בצק רך וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה.
4. מחלקים את הבצק ל-2. משמנים תבנית תנור רגילה ומשטחים את הבצק. משמנים את פני הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה כ-15 דקות.
5. להגשה חותכים לרצועות ומגישים עם השקשוקה.
דרג: