שקשוקה מזרחית

שקשוקה מזרחית בטעם מושלם לארוחת בוקר ביום שבת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שקשוקה מזרחית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 5

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 עגבניות גדולות קלופות (לא חייב לקלוף את העגבניות , אך מומלץ!)
  • 3 שיני שום קלופת
  • 2 פלפלים חריפים ירוקים מנוקים מחרצנים
  • 3 פלפלים אדומים מתוקים חתוכים גס
  • 3 כפות קדושות של רסק עגבניות
  • 1 כף כמון
  • מלח (לפי הטעם)
  • פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
  • פפריקה חריפה (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • ביצים (לפי כמות האנשים)
  • חצי כוס שמן זית (לא חובה שמן זית אפשר שמן סויה או קנולה)

אופן הכנה:

  • יש להתחיל בהכנת הרוטב. חתכו את העגבניות למרובעים קטנטנים, וכמו כן גם את הפלפל הירוק החריף, והפלפלים האדומים לחתיכות גסות.
  • קחו מחבת ובו שימו חצי כוס שמן, וחממו במשך 30-40 שניות את השמן, והוסיפו למחבת תחילה את הפלפלים, והמתינו 3-4 דקות עד לריכוך הפלפלים.
  • הוסיפו את העגבניות הקצוצות, ערבבו בעדינות, סגרו את המחבת והמתינו 6-7 דקות על אש בינונית.
  • הוסיפו את רסק העגבניות, השום, התבלינים, והמתינו 1-2 דקות להתאחדות הטעמים.
  • הוסיפו את הביצים למחבת, אטמו את המחבת והמתינו 7 דקות עד שהביצים מוכנות.

  •  
    דרג: