שקשוקה מוקרמת

רוטב עגבניות עשיר, ביצים בדיוק במידה ופרמז׳ן שמוסיף טוויסט לשקשוקה

מאת: עורך שף לבן

דרג:
שקשוקה מוקרמת
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 פלפל אדום
  • 1 פלפל אדום חריף (אם רוצים)
  • 3 כוסות (כ-600 מ"ל) עגבניות מרוסקות
  • 8 ביצים
  • 1/2 חבילה (100 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 1 ענף בצל ירוק קצוץ לקישוט

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. חותכים את הפלפל האדום לקוביות קטנות.
2. מחממים במחבת (מומלץ להשתמש במחבת בקוטר 26 ס"מ או 28 ס"מ) 3 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הפלפלים והשום כ-3 דקות עד שמזהיבים.
3. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
4. מוסיפים פרמזן ומתבלים במלח ופלפל.
5. יוצרים גומחות קטנות בין העגבניות ושוברים לתוכן את הביצים. מפזרים מעל פתיתי עמק.
6. מכסים במכסה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-5 דקות נוספות עד שהחלבון וחלק מהחלמון מתייצבים.
2. מתבלים מעל במלח ופלפל גרוס. מפזרים בצל ירוק לקישוט ומגישים מיד.  
דרג: