שקיקי פילו במילוי פירות יבשים

מנה חלבית משביעה לפנק את האורחים בבילוי ערב

מאת: ברוך כהן

דרג:
שקיקי פילו במילוי פירות יבשים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם תערובת פירות יבשים
  • משמשים תאנים ושזיפים מגולענים
  • 1/2 בקבוק יין אדום
  • 1/2 בקבוק יין פורט
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 4 כפות סוכר חום
  • חמאה מומסת להברשת הפילו
  • 2 עלי פילו
  • 1 גליל גבינת עזים מסוג סנט מור

אופן הכנה:


1. שמים את כל הפירות היבשים בסיר עם היינות החומץ והסוכר מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות.
2. מניחים בצד לחצי שעה כדי שהפירות יספגור היטב את הנוזלים. מסננים שומרים את הנוזלים וקוצצים את הפירות גס. חותכים כל עלה פילו ל-4 חלקים מברישים כל חלק בחמאה מומסת משני צדדיו ומניחים במרכזו את פרוסת הגבינה ומעליו מעט מתערובת הפירות הקצוצים.
3. אוספים את שולי העלה ומהדקים למעין שקיק.
4. מושחים שוב בחמאה ואופים בחום גבוה 200 מעלות כ-7 דקות.
5. מגישים עם מעט מסירופ הפירות.

דרג: