שעועית מוקפצת עם ניוקי עגבניות ומרווה

מנה קלילה, שמשלבת ירקות מוקפצים וצלויים עם ניוקי. נהדרת כתוספת לחזה עוף בגריל, למשל, או עם ביצה עלומה למעלה וקצת גבינה מגוררת מעל

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
שעועית מוקפצת עם ניוקי עגבניות ומרווה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 350 גרם עגבניות שרי חצויות
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח
  • חבילה (של 350 גרם) ניוקי בוואקום
  • 2 שיני שום כתושות
  • 300 גרם שעועית ירוקה עדינה "סנפרוסט" מופשרת
  • 10 עלי מרווה גדולים קצוצים לרצועות דקות
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנה:

אופן הכנה: 
1. מחממים את הגריל של התנור. 
2. מקפיצים את העגבניות החצויות ב-2 כפות שמן זית ומסדרים אותן בתבנית בשכבה אחת כשהצד החתוך כלפי מעלה. בוזקים מעט מלח וקולים תחת הגריל החם במשך 10 דקות או עד שהן רכות וחרוכות קצת. 
3. בינתיים מבשלים את הניוקי בהרבה מי מלח רותחים עד שהם צפים על פני המים (כ-2 דקות מרגע הרתיחה). מוציאים את הניוקי בכף מחוררת למסננת גדולה ומניחים להם להתייבש מעט. 
4. מחממים את השמן הנותר במחבת גדולה וכבדה, מוסיפים את השום והשעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות - עד שהשעועית מתרככת מעט ומתכהה. מוסיפים את המרווה ומטגנים 30 שניות נוספות. מוסיפים את הניוקי המבושלים ואת העגבניות הצלויות עם כל המיצים שהצטברו בתבנית. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן תוך ערבוב בכף עץ במשך 2-3 דקות - עד שהניוקי מתחממים היטב וסופגים לתוכם את מיצי הירקות. מגישים חם. 
דרג: