שעועית אדומה מוקפצת עם זרעי חמנייה על מצע של פירה שעועית לבנה וטחינה

ארוחה טבעונית עשירה בקטניות שתכינו במהירות ותקצור אינספור מחמאות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אתר "וואלה" \

צילום: שני בריל \

עיצוב: שני בריל

דרג:
שעועית אדומה מוקפצת עם זרעי חמנייה על מצע של פירה שעועית לבנה וטחינה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית (800 גר') שעועית אדומה מבושלת מוקפאת "סנפרוסט"
  • 1 שקית (800 גר') שעועית לבנה מבושלת מוקפאת "סנפרוסט"
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מיץ מלימון בינוני
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 200 גרם טחינה גולמית
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל סגול, קצוץ
  • 5 גזרים, קלופים ופרוסים בעזרת קולפן לפרוסות דקות
  • פלפל חריף, לפי הטעם
  • עלים מ-5 גבעולי טימין, קצוצים
  • 50 גרם זעתר
  • 2 בצלים ירוקים, חתוכים דק
  • 100 גרם גרעיני חמנייה, קלויים
  • 100 גרם גרעיני דלעת, קלויים

אופן הכנה:

 1.      מרתיחים מים עם כף מלח בסיר עמוק, מבשלים את השעועית הלבנה כדקה ומסננים. טוחנים במעבד מזון את השעועית עד לקבלת מחית גסה, מוסיפים שן שום, מיץ לימון, מלח ופלפל וטוחנים כ-20 שניות נוספות . מזליפים את הטחינה ומערבבים .
לקבלת ממרח במרקם דליל יותר ניתן להמשיך לערבב ולהזליף מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
2. מחממים שמן זית במחבת רחבה, מטגנים את הבצל ,הגזר והפלפל החריף כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים שן שום, טימין ואת השעועית האדומה. מטגנים כ-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב, מתבלים במלח ופלפל.
3. מורחים בבסיס צלחת הגשה מממרח השעועית  , מעל עורמים את השעועית האדומה, מפזרים זעתר, בצל ירוק, זרעי חמנייה וגרעיני דלעת.

דרג: