שניצל קראנצ'י

הילדים בחופשה? זה זמן טוב לפנק אותם עם שניצל עסיסי עם ציפוי פריך ומתפצפץ

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שניצל קראנצ'י
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם חזה עוף או חזה הודו טרי
  • ביצה טרופה
  • 4 כפות קמח
  • 1 שקית פירורי לחם איכותיים
  • שמן לטיגון (מומלץ קנולה)

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. פורסים את החזה המנוקה לפרוסות.
2. משטחים את הפרוסות עם פטיש שניצלים בהתאם לעובי שאוהבים, שניצל דק דק או שמנמן ועבה.
3. מקמחים היטב את פרוסות החזה-
ניתן לקמח שניצל אחד אחד על ערימת קמח בצלחת, אבל אפשר גם הרבה שניצלים בבת אחת, ע"י הכנסתם יחד עם הקמח לשקית ניילון אטומה ותפוחה וניעור חזק של השקית, כך שהקמח יצפה היטב את כל השניצלים.
4. טובלים את השניצלים המקומחים בביצה הטרופה ואז טובלים אותם בפרורי הלחם. לוודא שהם מצופים היטב.
5. מוודאים שהשמן במחבת חם דיו (סימן טוב לכך הוא פירור של פרורי לחם בביצה, שיוצר בועות סביבו כשמכניסים אותו למחבת) ומכניסים את השניצלים למחבת בזהירות רבה (סכנת השפרצת שמן רותח). 2-3 דקות של טיגון מכל צד עד שהם מזהיבים, מספיקים.
6. מוציאים קודם לצלחת עם נייר סופג, כדי להספיג שמן מיותר ורק אז מעבירים לצלחת הגשה.

מומלץ לאכול שניצל כשהוא חם וטרי, אפשר עם רטבים שאוהבים, קטשופ, חרדל וכו'.

דרג: