שלל פירות יבשים בטופי חם ושוקולד

קינוח בטעמים מפתיעים המשלבים בין פירות יבשים, קרמל, שוקולד, פרג ושמנת, מתאים במיוחד לאירוח בחג ט"ו בשבט

מאת: איציק גילת

דרג:
שלל פירות יבשים בטופי חם ושוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר
  • 1 ו-1/2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 4 כפות גרגירי פרג קלוי קלות
  • 25-30 תמרים מיובשים ומגולענים
  • 25 שזיפים מיובשים ומגולענים
  • 20 משמשים יבשים
  • להגשה:
  • 1 כוס קצפת
  • 1 טבלת שוקולד מריר
  • תותים פרוסים
  • עלי נענע
  • גרגרי פרג

אופן הכנה:

הכנה:
1. שמים בסיר את הסוכר, ומבשלים על להבה נמוכה, עד שהסוכר נמס והופך לקרמל.
2. שמים את השמנת והחלב בסיר, מביאים לרתיחה על להבה נמוכה ומסירים מהכיריים.
3. יוצקים את השמנת המבושלת לסיר הסוכר, בהדרגה ותוך ערבוב מתמיד. ממשיכים לבשל כ- 10 דקות, עד שנוצר מרקם חלק ללא גושים. מוסיפים את התמרים, המשמשים והפרג ומחממים עד לרתיחה קלה.
4. מחלקים לצלחות הגשה ומקשטים בקצפת, תותים, נענע ופרג ויוצקים מעל את השוקולד המריר שהומס.

דרג: