שכבות תפוחי עץ ביין אדום ולבן קצפת וקרוטוני עוגת דבש

שכבות תפוחי עץ ביין אדום ולבן קצפת וקרוטוני עוגת דבש

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אבי שליסל

דרג:
שכבות תפוחי עץ ביין אדום ולבן קצפת וקרוטוני עוגת דבש
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 תפוחי עץ גרנד קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 11/2 כוסות יין אדום מתוק
  • 11/2 כוסות יין קינוח לבן
  • 4 כפות דבש
  • 1 מיכל קצפת צמחית במתיקות מעודנת מסדרת השף הלבן (250 מ"ל )
  • 3 כוסות עוגת דבש - חתוכה לקוביות גדולות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
לילה לפני:
1. מחלקים את קוביות התפוחים שווה בשווה לשתי קערות.
יוצקים לכל קערה - סוג אחד של יין ו 2 כפות דבש ומשרים.
2. למחרת :
מסננים את תפוחי העץ. מעבירים את המישרה לשני סירים שונים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי העץ מביאים לרתיחה נוספת ומסירים מהאש .
3. מקררים היטב בתוך הנוזל.
4. מיבשים את קוביות העוגה בתנור- בחום של 170 מעלות כ 5 דקות עד שמתקשות ומפוררים .
5. מקציפים את הקצפת הצמחית לקצפת נוקשה.
6. מסדרים את המנה:
בקערית הגשה אישית מסדרים שכבות של תפוחי העץ מהסוגים השונים, הקצפת ולסיום קרוטוני עוגת הדבש.
 

דרג: