שכבות ביסקוויטים ושוקולד

קינוח שוקולדי קליל ותאים, מתאים להכנה עם ילדים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חיה אילונה דר

דרג:
שכבות ביסקוויטים ושוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם ביסקוויטים פתי בר
  • קערת חלב
  • מעט ליקר/ או כפית קפה נמס (מערבבים עם החלב בקערה)
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 1/3 כוס חלב
  • 2 כפות ליקר אמרטו
  • 1 שמנת מתוקה
  • לשידרוג:
  • שקית פודינג וניל אינסטנט
  • כוס חלב
  • לציפוי גנאש:
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שוקולד לבן

איך מכינים:

1. ממיסים במיקרו את השוקולדים והחלב, מוציאים ובוחשים היטב.
2. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים אותה לתוך התערובת המומסת.
3. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב.
4. טובלים קלות ביסקוויטים בקערת חלב המהול בליקר/קפה, ומסדרים שכבת ביסקוויטים בתחתית התבנית ומעליה מורחים שכבת קרם.
על הקרם מסדרים עוד שכבת ביסקוויטים ומעליהם עוד שכבת קרם, וכך חוזר חלילה עד שמסיימים את הביסקוויטים והקרם.
5. מעבירים למקרר לשעה.

הכנת הגנאש:
6. קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.
7. מרתיחים את השמנת, מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מערבבים בנמרצות עד שכל המסה מתאחדת.
8. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ויוצקים את הקרם על העוגה.
9. ממיסים את השוקולד הלבן ומשיישים אותו בקרם.
10. מורחים על השכבה העליונה של העוגה, ניתן לקשט כיד הדמיון

 
דרג: