כניסה למטבח שלי
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
הצטרפות
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.
מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה
במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר
עוגה אוורירית בטעם שקדים ממולאת ומצופה בקרם קצפת משובץ בקונפיטורה דובדבנים.
1. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). שמים את החלמונים בקערת הקצפה גדולה. מוסיפים 1 כוס סוכר, מיץ לימון, תמצית וניל וקליפת לימון ומקציפים במהירות גבוהה במשך כ־5 דקות, עד שמתקבלת קציפה בהירה מאוד, תפוחה וסמיכה. מוסיפים את השמן בזרם דק תוך הקצפה.
2. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומנפים שוב על קציפת החלמונים. מערבבים את תרכיז הרוזטה עם המים ומוסיפים לקערה. מערבלים במהירות בינונית רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.
3. בקערה שנייה מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את שארית הסוכר ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף לתוך תערובת החלמונים והקמח. מעבירים את התערובת לתבנית. אופים במרכז התנור במשך 55-45 דקות, או עד שפני העוגה מזהיבים ושפוד שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה בתבנית.
4. מכינים את הקרם. מקציפים את השמנת להקצפה עם תרכיז הרוזטה ועם הסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים את השמנת החמוצה בהדרגה תוך הקצפה. מוסיפים את אבקת הפודינג וממשיכים להקציף לקרם יציב.
5. משחררים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על מגש. חותכים את העוגה לשתי שכבות שוות בעוביין. מורחים חצי מכמות הקרם על השכבה התחתונה. מפזרים על הקרם גושים של קונפיטורה. מכסים בשכבת העוגה השנייה. מצפים את פני העוגה בקרם הקצפת הנותר. מקררים במשך 4 שעות לפחות (מכוסה בפעמון עוגה) כדי להניח לשכבות העוגה לספוג עודפי לחות מהקרם.