• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • עוגות שמרים
    • מתכונים לעוגיות ומתכונים עם עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
  • מתכונים נוספים
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
        • מתכונים לחג השבועות
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
      • ולקינוח...
        • עוגות ועוגיות
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
        • קטניות
        • פירות
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר

כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי

* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי

כניסה למטבח שלי

מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:

תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות

איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.

מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו

נא להזין סיסמא חדשה:

* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה

הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • שיפון רוזטה בקצפת ודובדבנים
ספריית-השף
  • עוגת גבינה בתנור קלה להכנה
  • עוגת גבינה פירורים
  • מוס לימון על בסיס סויה
  • עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת ופרות יער
  • עוגת גבינה בתנור קלה להכנה
  • עוגת גבינה פירורים
  • מוס לימון על בסיס סויה
  • עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת ופרות יער

שיפון רוזטה בקצפת ודובדבנים

עוגה אוורירית בטעם שקדים ממולאת ומצופה בקרם קצפת משובץ בקונפיטורה דובדבנים.

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : דנית סלומון \ צילום : יהודה סלומון \ עיצוב : יהודה סלומון
דרג:
שיפון רוזטה בקצפת ודובדבנים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי
כמות מנות: 12 סוג תבנית / כלי: תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ
דירוג גולשים:
רוצה להתייעץ?
וואטסאפ לשף שלנו

רכיבים:

  • 6 ביצים גדולות, מופרדות
  • ⅓1 כוסות (265 גרם) סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמן (עדיף תירס או חמניות, אפשר קנולה)
  • ¼2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ⅓ כוס (80 מ"ל) תרכיז רוזטה (משקה בטעם שקדים)
  • ¼ כוס (60 מ"ל) מים
  • לציפוי:
  • ½1 כוסות (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 2 כפות תרכיז רוזטה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
  • 2 כפות אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל (לייצוב)
  • 180 גרם קונפיטורה דובדבנים שמכילה פירות שלמים או חתיכות פרי גדולות

איך מכינים:

1. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). שמים את החלמונים בקערת הקצפה גדולה. מוסיפים 1 כוס סוכר, מיץ לימון, תמצית וניל וקליפת לימון ומקציפים במהירות גבוהה במשך כ־5 דקות, עד שמתקבלת קציפה בהירה מאוד, תפוחה וסמיכה. מוסיפים את השמן בזרם דק תוך הקצפה.
2. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומנפים שוב על קציפת החלמונים. מערבבים את תרכיז הרוזטה עם המים ומוסיפים לקערה. מערבלים במהירות בינונית רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.
3. בקערה שנייה מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את שארית הסוכר ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף לתוך תערובת החלמונים והקמח. מעבירים את התערובת לתבנית. אופים במרכז התנור במשך 55-45 דקות, או עד שפני העוגה מזהיבים ושפוד שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה בתבנית.
4. מכינים את הקרם. מקציפים את השמנת להקצפה עם תרכיז הרוזטה ועם הסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים את השמנת החמוצה בהדרגה תוך הקצפה. מוסיפים את אבקת הפודינג וממשיכים להקציף לקרם יציב.
5. משחררים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על מגש. חותכים את העוגה לשתי שכבות שוות בעוביין. מורחים חצי מכמות הקרם על השכבה התחתונה. מפזרים על הקרם גושים של קונפיטורה. מכסים בשכבת העוגה השנייה. מצפים את פני העוגה בקרם הקצפת הנותר. מקררים במשך 4 שעות לפחות (מכוסה בפעמון עוגה) כדי להניח לשכבות העוגה לספוג עודפי לחות מהקרם.





דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

מתכונים שצפית בהם לאחרונה

    אין מתכונים נוספים שנצפו

    דף הבית
    • מפת אתר
    • צור קשר
    • המתכונים שלי
    • העלאת מתכון
    • הצהרת נגישות
    • בלוג השף
    • תנאי שימוש
    מתכונים נוספים
    • מוס רוזמרי חלבה
    • סופלה שוקולד
    • עלי סיגרים במילוי גבינה
    • מאפה גבינות וחצילים
    • פאי דובדבנים אישי
    סוגי מתכונים
    • פסטה
    • מרקים
    • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגיות קוואקר
    ערוצי השף הלבן
    המוצרים שלנו
    הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
    ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
    בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
    נרשמת בהצלחה
    השף הלבן techmarketing