שיפוד קבב

שיפודי פתיחה של קבב וחצילים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שיפוד קבב
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לחציל
  • 8 חצילים קטנים, דקים ומעט מאורכים
  • מים
  • מלח (כפית מלח על כל כוס מים)
  • לקבב
  • 500 גרם בשר טחון
  • 2-3 כפות בצל בינוני, קצוץ דק-דק
  • ½1 כף כוסברה טריה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בהרט
  • פלפל צ’ילי טרי

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. חותכים את החציל הקטן לאורך לרבעים, כולל העוקץ (החלק העליון והתחתית) ומשרים לשעתיים במים עם מלח.
2. מערבבים את כל חומרי הקבב ומניחים לנוח כשעה במקרר.
3. יוצרים עיגולי קבב במשקל 40-50 גר’ כל אחד.
4. מוציאים את החצילים מהמים ומספיגים היטב מעודפי מים.
5. משפדים את החציל והכדורים לסירוגין על שיפוד מתכת רחב ומהדקים את כדורוני הקבב, לעובי
בדומה לחציל, ליצירת שיפוד אחיד.
6. מניחים את הקבב על-גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה.
7. במהלך הצלייה, מסובבים את הקבב מידי פעם לקבלת צלייה אחידה מכל הצדדים.
דרג: