שיפודי קבב דגים עם מוצרלה על מצע חומוס מבושל וגבינה

שיפודי קבב דגים עם מוצרלה על מצע חומוס מבושל וגבינה

מאת: שף מאיר רוזנברג

דרג:
שיפודי קבב דגים עם מוצרלה על מצע חומוס מבושל וגבינה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים לקבב:
  • 750 גרם דג נסיכה או דג פרידה או דג לוקוס (טחון)
  • כף פטרוזליה קצוצה
  • כף כוסברה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ
  • כפית שום כתוש
  • 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 2 יחידות ביצים
  • כפית מלח
  • קורט פלפל לבן
  • חומרים לחומוס מבושל:
  • 300 גרם גרגרי חומוס מושרה (24 שעות במקרר) ומבושל
  • 1 פלפל אדום קצוץ
  • 1 פלפל צהוב קצוץ
  • 1 פלפל ירוק קצוץ
  • 1 עגבניה קצוצה
  • ½ כפית שום כתוש
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • ¼ כוס יין לבן
  • כף נענע קצוצה
  • כף בזילקום קצוץ
  • ½ כפית מלח
  • ¼ פלפל לבן
  • 1 פרומעז חתוך לטבעות

אופן הכנה:


אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הקבב ומניחים במקרר במשך חצי שעה. לאחר מכן משפדים את השיפודים.
2. מטגנים במחבת עם שמן הזית את הפלפלים, עגבניות, והשום, מוספים את היין הלבן ומיץ הלימון, מוספים את החומוס המבושל , דקה לפני סוף הבישול מוספים את המלח הפלפל, ועשבי התיבול ובסוף מוספים את גבינת הפרומעז
3. צורבים את הקבב בגריל או במחבת.
4. במרכז הצלחת מניחים את סלט החומוס ועליו מניחים את שיפודי קבב הדגים.
 

דרג: