שיפודי פרגיות בקרם פיסטוק וקונפיטורה משמש לייט

שיפודי פרגית עם טוויסט: רוטב מתקתק משגע בצ'יק צ'ק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שיפודי פרגיות בקרם פיסטוק וקונפיטורה משמש לייט
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקרם פיסטוק וקונפיטורה משמש לייט:
  • 1 כף חומץ בן יין לבן
  • 2 כפות קונפיטורה משמש לייט
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • 4 כפות פיסטוק לא קלויים
  • 2 כפות מים
  • 1 גבעול סלרי באורך 10 ס"מ (לא חובה)
  • לפרגיות:
  • 1/2 ק"ג פרגיות, נקיות מעודפי שומן
  • 1/2 בקבוק יין לבן יבש
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • 1 כף פולי הל
  • 1 כף מסמרי ציפורן
  • 1/4 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. לקרם פיסטוק וקונפיטורה משמש לייט:
מכניסים את כל חומרי הקרם למעבד מזון ומרסקים היטב עד לקבלת מרקם של משחה.
2. פרגיות:
חותכים את הפרגיות לקוביות בנות 4 ס"מ.
3. מכניסים לקערה את היין הלבן, הקינמון, הפלפל האנגלי, ההל והציפורן ומערבבים.
4. מכניסים את הפרגיות לקערה ומשרים מספר שעות.
5. מסננים את הפרגיות, מתבלים במלח ופלפל ומשחילים אותם על 16 שיפודים.
6. מכינים על מנגל או על מחבת צלעות עד שהם עשויים היטב. מגישים שיפוד בליווי כף רוטב.
דרג: