שיפודי סלמון על מצע אורז ופירות יבשים

שיפודי דג סלמון עסיסיים לצד אורז מתקתק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שיפודי סלמון על מצע אורז ופירות יבשים
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות אורז רגיל
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 100 גרם שקדים פרוסים
  • 2 כפות צימוקים
  • 1/2 כוס (50 גרם) ג'ינגר מסוכר חתוך לפרוסות
  • 8 ענפי למון גראס
  • 1 כף חמאת תנובה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת 'השף הלבן'
  • 400 גרם פילה סלמון חתוך ל 8- מרובעים שווים
  • 1 כפית ציפורן שלמה (אם רוצים)
  • 1 כפית גרגירי כוסברה (אם רוצים)
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

1. לדג: מקצרים את ענף הלמון גראס לשיפוד באורך 12 ס"מ (שומרים את יתרת בסיס הלמון גראס בצד). משפדים את נתחי הסלמון על ענף הלמון גראס. מצפים בציפורן וכוסברה ומתבלים במלח ופלפל.
2. לרוטב: חותכים את בסיסי הלמון גראס לפרוסות דקות. במחבת קטנה מחממים חמאה וצולים את פרוסות הלמון גראס כדקה. מוסיפים מיכל שמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.
3. לאורז: בסיר בינוני מחממים 2 כפות שמן עד הזהבה ומטגנים מעט את פרוסות השקדים, הצימוקים והג'ינגר. מוסיפים את האורז יחד עם כפית מלח וממשיכים לטגן כשתי דקות. מוסיפים שלוש כוסות מים רותחים ומבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה כ 20- דקות. מורידים מהאש ומתקנים תיבול.
4. לפני ההגשה: מחממים שמן במחבת וצולים את שיפודי הסלמון כדקה וחצי מכל 4 צדדיו.
5. מניחים מנת דג מעל צלחת אורז ושופכים מלמעלה את רוטב השמנת והלמון גראס.

 
דרג: