שיפודי סלמון בסויה ולימון

שיפודים טעימים עם דג סלמון, לחובבי מתכוני דגים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שיפודי סלמון בסויה ולימון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם פילה סלמון
  • 1/2 כוס סויה
  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 כפות בצל סגול, קצוץ דק
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורד מעל פומפייה דקה
  • מלח
  • 1 כף דבש
  • טבעות בצל ירוק דקיקות לעיטור

אופן הכנה:

1. מסירים את עור הדג ומנקים משאריות שומן ועצם.
2. חותכים את פילה הסלמון לרצועות מאורכות ברוחב של 2 ס"מ.
3. מערבבים בצלוחית חצי כוס סויה, 1/3 כוס מיץ לימון, שן שום כתושה, שמן זית, בצל סגול קצוץ מאוד דק, שמן שומשום, הג'ינג'ר, קורט מלח וכף דבש.
4. מערבבים היטב ויוצקים מעל הדג בקערה בינונית.
5. משרים במקרר למשך שעה.
6. משפדים את הסלמון מעל שיפודי עץ.
7. מחממים מחבת פסים משומנת לחום גבוה וצולים את שיפודי הסלמון מעל.
8. יש לשים לב שלא לייבש את הסלמון בזמן הצלייה.
9. מגישים בעיטור של בצל ירוק פרוס לטבעות אלכסוניות דקיקות של בצל ירוק.

דרג: