שיפודי דג סלמון על מצע אספרגוס ברוטב שמנת וגבינת רוקפור

שיפודי הדג מתקבלים עסיסיים ומתקתקים בזכות המשרה. מגישים עם אספרגוס זהוב ורוטב שמנת פיקנטי.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שיפודי דג סלמון על מצע אספרגוס ברוטב שמנת וגבינת רוקפור
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לשיפודים:
  • 500 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ
  • 50 גרם חמאת “תנובה”
  • למשרה:
  • 0.5 כוס רוטב צ’ילי מתוק
  • 0.25 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית פפריקה
  • לאספרגוס:
  • צרור אספרגוס ללא הרבע התחתון
  • 25 גרם חמאת “תנובה”
  • 1 כף שמן זית
  • לרוטב:
  • 0.5 כוס יין לבן חצי יבש
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15% מסדרת “השף הלבן”
  • 100 גרם גבינת “גליל רוקפור” של “תנובה” מפוררת
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • מלח גס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.מכינים את המשרה: מערבבים רוטב צ’ילי, מיץ לימון ופפריקה בקערה, מוסיפים את קוביות הסלמון ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים. 
2.מכינים את האספרגוס: ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ואספרגוס ומקפיצים כ-4 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
3.מכינים את הרוטב: לאותה מחבת יוצקים יין ומאדים כ-2 דקות עד שמצטמצם מעט. מוסיפים שמנת, גבינת רוקפור ושום, ממליחים, מפלפלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות עד להסמכה.
4.מכינים את השיפודים ומגישים: משפדים 3 קוביות סלמון על כל שיפוד (עדיף שיפודי “יקיטורי” קטנים). 
5.במחבת נפרדת ממיסים 50 גרם חמאה ומטגנים את שיפודי הסלמון כדקה מכל צד רק עד לשינוי צבע.
6.מניחים אספרגוס בצלחת ומעליו שיפוד או שניים. יוצקים 2 כפות מהרוטב ומפזרים מעט מלח גס. 
דרג: