שייק פירות במשקה סויה

200 מ"ל משקה סויה מועשר יש 6.6 גרם חלבון ורק 104 קלוריות. תוסיפו לזה פירות טריים ונענע, ויש לכם כוס של מרענן מזין ולא משמין, שמצנן יום קיץ לוהט. אפשר לשנות את סוג הפרי לפי הטעם ולפי העונה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
שייק פירות במשקה סויה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס קוביות מלון
  • ½ כוס פטל שחור קפוא (או סוג אחר של פירות יער)
  • 10 עלי נענע גדולים ויפים
  • כמה טיפות תמצית וניל
  • 400 מ"ל משקה סויה מועשר של "תנובה"
  • ממתיק מלאכותי בכמות שוות ערך ל־3-2 כפיות סוכר (לא הכרחי)

אופן הכנה:

1. שמים את הפירות במכל הבלנדר (אפשר להשתמש בבלנדר מוט או בבלנדר רגיל). מוסיפים נענע, וניל, משקה סויה וממתיק לפי הטעם.
2. מערבלים לתערובת חלקה וקצפית. מגישים מיד.
(הערה: השייק שומר על טעמו ועל מרקמו גם אם מכינים אותו כמה שעות מראש ושומרים במקרר, אבל חלק מהוויטמינים ילך לאיבוד.)
דרג: