שטרויזל תותים

מתכון מיוחד ומושקע

מאת: נוי שניר

דרג:
שטרויזל תותים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כ-18 תותים
  • לקרם:
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38%
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 קופסא (כ-100 גרם) גבינת שמנת 30%
  • לשטרויזל:
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס סוכר חום כהה
  • 2/3 כוס קמח

אופן הכנה:

הכנה
1.מערבבים בידיים את כל חומרי השטרויזל ומפוררים בידיים את קוביות החמאה כך שתיווצר תערובת פירורים אחידה.
2.מפזרים בתבנית את השטרויזל ואופים ב-160 מעלות כחצי שעה (כעבור חצי מהזמן מומלץ להוציא מהתנור ולערבב). מצננים בטמפרטורת החדר.
3.מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקרם חלק.
4.מוסיפים את הגבינה וממשיכים לערבב רק עד שהקרם אחיד.
5.חותכים את התותים לקוביות בינוניות.
6.מסדרים את המנות: בכוסות שקופות מניחים כף מהשטרויזל (בכל כוס), מעל את קוביות התותים, כ-2 כפות גדושות של קרם (בכל כוס) ומפזרים מעל שוב מהשטרויזל.
7.אפשר לשמור במקרר כמה שעות אם לא מגישים מיד.
 
דרג: