שטרודל תפוחי עץ ותאנים בניחוח וניל

שטרודל תפוחי עץ קלאסי בניחוח פירות יבשים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שטרודל תפוחי עץ ותאנים בניחוח וניל
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בצק עלים למאפים מתוקים "מעדנות"
  • 1 ק"ג תפוחי עץ ירוקים
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1 מקל וניל חרוץ לאורכו
  • 1 כף קינמון
  • 1/2 כוס תאנים מיובשות קצוצות גס
  • קורט אגוז מוסקט
  • 3 כפות יין אדום
  • 25 גרם חמאה
  • 3/4 כוס אגוזי מלך מרוסקים גס
  • 1 כוס קמח
  • אבקת סוכר
  • 1 ביצה טרופה

אופן הכנה:

1. מוציאים כ-15 ס"מ לערך מאורכו ומקפיאים את השארית שוב.
2. את הבצק שהפשרנו מחזירים למקרר מגולגל עם הניילון ממש עד רגע השימוש.
3. קולפים את התפוחים בקולפן ירקות ואת ליבת התפוח מוציאים בעזרת תפוחן.
4. חותכים לקוביות לא גדולות.
5. מעבירים לסיר בינוני את החמאה ולאחר שנמסה מוסיפים את התפוחים, התאנים ומקל הוניל. צולים 5 דקות מוסיפים את הסוכר ,הקינמון , אגוז המוסקט, היין האדום ומערבבים היטב מעל חום בינוני לעוד 10 דקות לערך, כך שהפירות יתרככו קלות.
6. מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומצננים.
7. לאחר שהתפוחים מוכנים: מקמחים משטח עבודה נקי ומניחים מעל את הבצק עם הניילון כלפי מעלה (חלקו הצר של הבצק כלפיכם). מורידים את הניילון ומקמחים גם את צידו העליון של הבצק.
8. מרדדים את הבצק עד לעובי 3 מ"מ לערך.
9. מוציאים את מקל הווניל ובעזרת קצה סכין מגרדים את גרעיני הווניל אל התפוחים ומערבבים. את תרמיל הווניל משליכים לפח.
10. מניחים ממילוי התפוחים לאורך שליש הבצק הקרוב אלינו ומגלגלים סביב לאט לצורת כרוכית (שטרודל...).
11. מעבירים בזהירות מבלי לקרוע את הבצק אל תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה.
12. אופים בתנור ל-20 דקות לערך ומצננים.
13. לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.
דרג: