שטרודל תפוחים תאנים וניל וקרמל

ראש השנה - שטרודל תפוחים תאנים וניל וקרמל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שטרודל תפוחים תאנים וניל וקרמל
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 4 תפוחי עץ ירוקים חמוצים
  • 4 תאנים טריות
  • 1/2 מקל וניל עם חריץ לאורכו
  • 1/2 כפית מי ורדים
  • 4 כפות שמנת צמחית
  • בצק פילו עבור 8 שכבות
  • 80 גרם מחמאה מומסת
  • 1 ביצה טרופה
  • גלידת סורבה פרווה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות לא גדולות. חותכים את התאנים לקוביות.
2. מחממים את הסוכר עם המים ומקל הוניל במחבת, עד לקבלת גוון חום בהיר ומרקם אחיד.
3. מוסיפים את התפוחים והתאנים, מי הורדים השמנת הצמחית ומערבבים היטב.
4. מבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב, עד לריכוך התפוחים ומצננים.
5. מסננים את הנוזלים במסננת .
6. עם קצה סכין מרוקנים את מקל הוניל ומוסיפים לתפוחים
7. מחממים את התנור ל-170 מעלות
8. על משטח העבודה מניחים 4 שכבות של בצק פילו אחד על השני. מברישים במחמאה רכה את הבצק ומחלקים בעזרת סכין ל-2.
9. מניחים כמות של 2 כפות לערך מהמילוי במרכז כל מלבן ומקפלים את הבצק בצורת מעטפה. מעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט.
10. מניחים עוד 4 דפי בצק וחוזרים על הפעולות בסעיפים 8-9
11. מברישים בביצה.
12. אופים עד לקבלת צבע חום של מעטפות הפילו.
13. מוציאים מן התנור, מעבירים חם לצלחות הגשה ומוסיפים כדור סורבה לכל צלחת. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
 

דרג: