שטרודל (גלילת) גבינה

מתכון קל להכנת שטרודל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שטרודל (גלילת) גבינה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • גביע אחד (750 גרם) גבינת תנובה לאפיה (5%)
  • 4 כפות גדושות קורנפלור
  • חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • כוס אחת סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • חבילה אחת (1 ק"ג) בצק עלים (מעדנות), מופשר 30-45 דקות בלבד בטמפרטורת החדר.
  • ביצה אחת

אופן הכנה:

הכנה
הכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מע"צ).
2. מערבבים את 5 המרכיבים הראשונים בקערה.
3. מחלקים את הבצק לשני חלקים, והופכים כל חלק ע"ג נייר אפיה אחד. מורידים את אריזת הפלסטיק מעל הבצק.
4. מסמנים על כל חלק, לאורכו, שלושה חלקים שווים.
5. מחלקים את מלית הגבינה לשני חלקים, ושמים על כל חלק בצק עלים – במרכזו – את המלית.
6. מקפלים צד אחד ואחריו – את השני, על גבי המלית. סוגרים היטב את קצוות הגלילה.
7. מעבירים כל גלילה עם נייר האפיה, ומקפלים את יתרת נייר האפיה ליד הגלילה, כך שיתמוך בגלילה לבל תתפשט.
8. מורחים את הגלילות בביצה.
9. אופים במשך 35-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב. ניתן להגיש חם – או לקרר ולהגיש קר. את היתרה – אם נשארה – ניתן להקפיא.

דרג: