שטרודל גבינות, פטריות ואגוזים

המעטפת הפריכה והעדינה של עלי הפילו היא כלי קיבול מקסים למלית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שטרודל גבינות, פטריות ואגוזים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה עלי פילו
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס פירורי לחם לפיזור בין השכבות ובהמשך למלית
  • למלית גבינה:
  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון קצוצות
  • צרור עירית קצוצה
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 250 גרם גבינה לאפיה
  • 1 חבילה (200 גרם) גבינה בולגרית
  • 100 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת
  • 100 גרם פתיתי גבינה צהובה
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • לזיגוג ולציפוי:
  • 1 ביצה
  • שומשום
  • קצח

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מכינים את המלית: מטגנים בצלים בחמאה כ-5 דקות עד להזהבה קלה, מוסיפים פטריות ומטגנים עד לייבוש הנוזלים. מערבבים עם שאר חומרי המלית, מתבלים וטועמים.
3. ממלאים ואופים: מברישים כל עלה פילו בחמאה ומפזרים פירורי לחם (בערך כף לכל עלה), מניחים 6 עלים זה על גבי זה לכל רולדה.
4. מניחים מחצית מכמות המלית לרוחב חבילת העלים, ומפזרים את פירורי הלחם שנשארו. מגלגלים תוך כדי קיפול השוליים פנימה וסוגרים לרולדה. מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח.
5.אופים כחצי שעה, או עד שהמלית יציבה והבצק זהוב.
 
דרג: