שטרודל גבינה, צימוקים ורום ברוטב וניל

ט"ו בשבט - שטרודל גבינה צימוקים ורום ברוטב וניל

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
שטרודל גבינה, צימוקים ורום ברוטב וניל
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 1/4 כוס רום נקי
  • 500 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
  • 3 ביצים מופרדות
  • 50 גרם חמאת תנובה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 גביע שמנת תנובה של פעם
  • 2-3 כפות קמח
  • קליפה מגוררת מלימון גדול
  • 250 גרם גבינת כנען מפוררת מסדרת השף הלבן
  • לשטרודל:
  • 8 דפי בצק פילו
  • 150 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 4 כפות שמן
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפיות קינמון
  • 6 כפות פרורי לחם
  • 4 כפות סולת
  • 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים וקלויים
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • לרוטב וניל:
  • 6 חלמונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 1/2 1 כוסות חלב תנובה
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
להכנת המלית:
1. שמים את גבינת תנובה במסננת למשך שעתיים לניקוז נוזלים. משרים את הצימוקים ברום למשך שעה או יותר ומסננים.
2. שמים בקערה חלמונים, חמאה סוכר ותמצית וניל ומקציפים 5 דקות. מוסיפים שמנת, קמח, קליפת לימון וצימוקים ומערבבים.
3. מוסיפים את גבינת הכנען ואת הגבינה הלבנה ומערבבים. מקציפים את החלבונים לקצף רך ומקפלים לתערובת הגבינות.
להכנת השטרודל:
4. מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.), מערבבים את החמאה עם השמן. מערבבים פרורי לחם, סוכר וקינמון.
5. פורסים עלה פילו, מורחים בתערובת החמאה, זורים 2 כפות מתערובת הסוכר, מניחים כך 3 עלים נוספים, שמורחים ביניהם מתערובת החמאה וזורים ביניהם מתערובת הסוכר.
6. אץ העלה הרביעי מורחים רק בתערובת החמאה. מפזרים על השליש התחתון והארוך של הבצק 2 כפות סולת ומורחים חצי מכמות המלית. מגלגלים פעם אחת.
7. מקפלים את השוליים פנימה ומגלגלים במהודק עד הסוף. מניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. באותו אופן מכינים שטרודל נוסף. חותכים כל שטרודל לגודל המנה הרצויה אבל לא עד הסוף.
8. מברישים את השטרודלים בחמאה שנותרה ואופים עד להזהבה כ-30 דקות .
9. מצננים מעט וזורים אבקת סוכר ושקדים קלויים. פורסים למנות ומגישים עם רוטב וניל.
לרוטב וניל:
10. מחממים את החלב והשמנת עד לסף רתיחה. טורפים היטב בסיר את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה. מוסיפים את החלב והשמנת תוך כדי בחישה לחלמונים.
11. מעבירים ללהבה נמוכה, מבשלים תוך בחישה מתמדת יד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש, בוחשים מספר דקות ומעבירים את הרוטב לקערה אחרת דרך מסננת. מצננים ומקררים היטב.
דרג: